Napelem telepítés

Minőségi napelem rendszer

 

A fenti címválasztás nem véletlen. A napelemes rendszereknek csak abban az esetben van értelmük (értsd: akkor éri meg) ha megtérülnek és tulajdonosának hasznot hajtanak. Egy ilyen rendszert minimum 25 évre tervezünk. Ezalatt az időtáv alatt bármilyen meghibásodás, probléma vagy egy ház előtt megnőtt fa esetén a tulajdonosnak tudnia kell hova fordulnia. Ezért cégünk csak olyan napelem, inverter valamint tartószerkezetrendszerekkel dolgozik, amelyek évtizedek múltán is elérhetőek. Az olcsó, és gyors megtérülést ígérő rendszerek gyártóit hiába keresi majd később már nem lesz hova fordulnia. Ezért mi csak piacvezető cégek termékeit forgalmazzuk. Hisszük, hogy ebben az iparágban csakis minőségi terméket forgalmazhatunk. 

Hogyan

Működik

 

A napelemes rendszerek két fajtáját különböztetjük meg. A hálózatra visszatáplálót és a sziget üzemmódú rendszert. Utóbbi esetben mindet mi használjuk fel, előbbi esetében pedig a szükséges mennyiséget felhasználjuk a többit pedig az áramszolgáltató rendelkezésére bocsátjuk. Erre azért van szükség mert az elektromos áram igen körülményesen tárolható. Sziget üzemmódú rendszer esetén akkumulátorokkal oldható meg, hogy az a mennyiség amire éppen nincs szükségünk később rendelkezésre álljon. A hálózatra visszatápláló rendszer esetében pedig maga a hálózat a tároló. 

A napelemes rendszerekkel megtermelt áram általában akkor a legnagyobb amikor nincsen rá annyira szükségünk. Azaz nappal, illetve nyáron. Ezért remek a visszatáplálós rendszer, hiszen nyáron átadunk a hálózatnak többezer forintnyi áramot, hogy majd télen, mikor kevesebbet tudunk termelni visszakérjük azt. Egy jól méretezett rendszerrel pedig év végére nullán leszünk. Vagyis pontosan annyit fogyasztottunk amennyit megtermeltünk. Így valósul meg az ingyenes áramszámla. 

Azt kevesen tudják, hogy a napelemek hatásfoka télen jóval nagyobb, hiszen akkor nem melegednek fel olyan mértékben. Az, hogy mégis akkor termelünk velük kevesebbet annak egyszerűen az az oka, hogy télen kevesebbet süt a nap.

Az azonban jó hír, hogy a mai, nagy hatásfokú napelemek már szürkületben – sőt holdfénynél is . képesek áramot termelni.

Hogyan

Dolgozunk

Ahhoz, hogy egy napelemes rendszer profitot termeljen egy tényezőek mindig rendelkezésre kell állnia: a napfénynek.

Bagatellnek tűnhet de ha Önnek egy fa vagy egy lámpaoszlop, esetleg a saját kéménye eltakarja a napfényt a panelek elől és mégis eladják Önnek a rendszert, akkor csalódott lesz mert nem vagy csak nagyon soká hozza vissza az árát.

Ezért azt első dolgunk egy felmérés esetén, hogy kiszámoljuk, az Ön tetőfelületével vagy esetleg udvari felállítással mennyi energiát tudunk termelni. Ha a végén arra jutunk, hogy Önnek nem, vagy soká térül meg a beruházás akkor nem fogjuk javasolni. Ha Ön elégedetlen lesz a beruházás után az egyikünknek sem érdeke.

 

Ami jó ha van mielőtt belevág: Déli tető tájolás. Ez meglehetősen ritka, valószínűleg délkeleti vagy délnyugati tájolású lesz az Ön háza. A hiedelmekkel ellentétben a kettő egyformán jó. A reggeli nap is ugyanolyan jó a napelemnek mint az esti. (sőt, reggel alacsonyabb a hőmérséklet így magasabb a hatásfok) Ha az Ön tetőfelülete kizárólag északra néz, akkor nem érdemes beruháznia. Olyan kevés áramot fog termelni a panel, hogy sosem hozza vissza az árát.

A napelem rendszer részei a kábelek, az inverter, az életvédelmi relék stb. amiknek szintén helyet kell biztosítanunk. A legjobb ha egy háztartási helyiségben helyezzük el ezeket, lehetőleg közel a kapcsolószekrényhez. De mindezeket telepítését megelőzi az engedélyeztetés amit szintén elvégzünk Ön helyett nincs szükség arra, hogy az áramszolgáltatónál sorba álljon.

Mennyibe

Kerül

  • ÁRAK
  • GARANCIA
  • KAMATMENTES HITEL

Ahhoz hogy pontos árat tudjunk Önnek adni mindenképpen szükséges egy helyszíni felmérés. Ugyanakkor vannak előre kalkulálható elemek. Ilyen az amikor az Ön tetőfelületét nem zavarja semmilyen árnyékolás. Ebben az esetben egy hagyományos napelemrendszerrel kalkulálhatunk de vannak esetek amikor smart modulokra és inverterre van szükség, hogy kiküszöböljük az árnyékolásból fakadó teljesítménycsökkenést. Alább olvasható áraink átlagárak, végleges árat felmérés után tudunk adni.

A napelemekre 10 év termékgaranciát vállalunk, míg a teljesítményükre 25 év a garancia.  Invferterekre típustól függően 5 és 25 év közötti garanciát biztosítunk. Hívjon minket, vagy küldje el nekünk címét, hogy árajánlatot tudjunk adni.

Árajánlatkérés

Állami támogatott kamatmentes hitellel most 10% önerővel juthat hozzá a napelemes rendszeréhez. A kiváltott áramszámlája pedig azonnal elkezdi törleszteni a rendszer árát 0% THM-el. Használja ki az állami támogatást amíg lehetséges!

Árajánlatkérés

Egyedi ajánlat

Kérjen INGYENES felmérést és pontos árajánlatot adunk az Ön igényeihez leginkább passzoló napelemes rendszerhez.

Töltse ki árajánlatkérőnket

SMART NAPELEM RENDSZER

A

SolarEdge rendszer segítségével a lehető legtöbbet tudja kihozni a napelemes rendszeréből. A napelemek sorba kapcsolása miatt ha egy elemre árnyék vetül – kémény, fa, vagy egy nagyobb felhő miatt – az a többi panel teljesítményét is csökkenti.

A SolarEdge optimalizáló segítségével azonban csak az árnyékolt napelem teljesítménye esik vissza a többi ugyanúgy a maximumot fogja szolgáltatni az inverter felé.

A rendszerrel jóval hamarabbi megtérülési idő érhető el, és már nem okoz problémát ha egy napelemünket hoszabb ideig nem éri közvetlen napsugár.

A SolarEdge optimalizálók wifi kapcsolaton keresztül naprakészen ellenőrizhetők. A rendszerhez tartozó alkalmazások segítségével mindig tudni fogja, hogy napelemei milyen teljesítményt nyújtanak mint, ahogy az is elleőrizhető hol van szükség beavatkozásra vagy optimalizálásra.

A Solaredge inverterek mellé speciális optimalizáló is szükséges ami növeli a rendszer árát a hagyományoshoz képest, azonban a többletteljesítmény hamar visszahozza a befektetett árat.

 

 

 

Image

Egyedi ajánlat

Kérjen INGYENES felmérést és pontos árajánlatot adunk az Ön igényeihez leginkább passzoló napelemes rendszerhez.

Töltse ki árajánlatkérőnket